Aker BioMarine bestiller krillfartøy

Kontrakten gikk til Sunnmøre.

Aker BioMarine har inngått kontrakt med verftsgruppen Vard om bygging av et topp moderne krillfartøy som skal settes inn i fisket i Antarktis.Total kontraktssum oppgis til én milliard kroner, inkludert rederileveranser.Skipet skal bygges hos Vard Brattvaag. Planlagt byggestart er i mai i år, med ferdigstillelse i slutten av 2018.Direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri kunngjorde ifølge Sunnmørsposten meldingen innledningsvis i sitt foredrag på Haram-konferansen.- Dette er den største enkeltkontrakten Vard har hatt på et fiskerifartøy noensinne. (...) Det vil bidra til å sikre norske arbeidsplasser fremover, sier konserndirektør for produksjon, Webjørn Eikrem i Aker BioMarine, i en pressemelding.Fartøyet blir på 130 meter, og skal ifølge meldingen utstyres med det siste og beste innen miljøvennlig teknologi.Glede på SunnmøreKontrakten har et finansieringsforbehold. Aker BioMarine har søkt om finansiering hos Eksportkreditt Norge, med Garantiinstituttet for eksportkreditt (GIEK) som garantist.- Vi har en god finansieringsplan og ser frem til å begynne søknadsprosessen med GIEK umiddelbart, sier Aker BioMarine-sjef Matts Johansen.Konsernsjef i Vard, Roy Reite, gleder seg til å ta fatt.- Vi har utviklet innovative og nyskapende fartøy sammen med våre gode relasjoner i Aker helt siden 80-tallet. Dette prosjektet bygger på et godt samarbeid og komplementær kompetanse innen fiskeri og teknologi, sier han.Pressemeldingen her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også