- Det blir knallhard kamp

Økte priser på torsk gir nå hard konkurranse.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Næringsliv

Torskeprisen setter nye rekorder, og konkurransen blant fiskekjøperne er knallhard, skriver Dagens Næringsliv.Hittil i år har både fiskere og eksportører har fått rekordpriser. I januar lå eksportprisen på torsk på over 40 kroner, syv kroner høyere enn i fjor. Prisene for skrei-merket torsk er enda høyere med 53 kroner kiloet, 13 kroner mer enn i 2015.De høye prisene har ført til at økt konkurranse mellom fiskekjøperne. Ifølge avisen kjøper flere nye aktører fisk, og mange av de etablerte selskapene har økt kapasiteten på sine landanlegg som tar imot og bearbeider fisk.- Det blir knallhard kamp. Alle landanleggene har fornyet seg og skal ha mer kvantum, så kampen om torsken blir hardere i år. Fiskekvotene er i tillegg satt litt ned, sier fiskekjøper og leder for Skårvågfisk, Jan Arne Skog, til DN.

torsk
Nyheter
Sjømat
Næringsliv