Foto: AP

Hollywood-stjerner demonstrerer for pressefrihet

Hollywood-stjernene Jodie Foster og Michael J. Fox oppfordrer Trump-administrasjonen til å respektere pressefriheten. Fredag ledet de 1.500 demonstranter.

Mer enn 1.500 personer møtte opp til demonstrasjonen i Beverly Hills for å vise støtte til innvandrerrettigheter og for å be myndighetene respektere pressefriheten.Demonstrasjonen ble arrangert av United Talent Agency (UTA), som har avlyst Oscar-festen etter at president Donald Trump kunngjorde innreiseforbud for folk fra sju overveiende muslimske land.– Det er et angrep på menneskeverden å avvise immigranter, sa Fox, som selv kom til USA for rundt 20 år siden fra Canada.– Det er på tide å stå fram. Dette er unikt tidspunkt i historien. Det er på tide å engasjere seg, sa Foster i sin tale.Hollywood-stjernen Keegan-Michael Key stilte også opp. Han holdt en åpningstale der han forklarte hensikten med demonstrasjonen.– Intensjonen er å støtte det kreative samfunnets voksende bekymring for innvandringsfiendtlige holdninger i USA og dets potensielle dempende effekt på utveksling av ideer, og for ikke å nevne ytringsfrihet, sa han.Folkemengden forholdt seg rolig og høflig, og lyttet til Hollywood-stjernenes taler, ifølge AP. Det var også en håndfull Trump-tilhengere til stede. De ble ønsket velkommen av Key. Han begrunnet det med at "dette er Amerika, der du kan tro på det du vil".(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også