IMF har tro på amerikansk økonomi

IMF-sjef Christine Lagarde er optimistisk når det gjelder USAs økonomi, men hun tror Donald Trumps politikk kan skape problemer for andre land.

Christine Lagarde - Foto: Ap/Scanpix
Næringsliv

Lagarde, som leder Det internasjonale pengefondet (IMF), understreker at man foreløpig vet lite om hva som vil skje i USA, men ut fra det hun vet, tror hun at det er grunn til optimisme i USA.Hun spår at det under Trump trolig kommer både en skattereform og mer investering i infrastruktur, og begge deler vil kunne bidra til økt vekst. Men hun legger ikke skjul på at andre land kan få seg en baksmell på grunn av USAs politikk.– Det var de gode nyhetene. Det som er mer bekymringsfullt, er at det vil ha konsekvenser for resten av verden, og det ser vi, sa hun under et toppmøte i Dubai søndag.I januar oppjusterte IMF sitt anslag over ventet vekst i USA både for inneværende år og neste år. I år er det ventet en vekst på 2,3 prosent, mens den neste år anslås å bli på 2,5 prosent.Verdensbanken har ennå ikke endret anslagene sine fordi den mener det fortsatt er usikkert hva slags politikk Trump-administrasjonen vil føre.Det var nye forslag om skattekutt som torsdag fikk USA-børsen til å sette ny rekord. Både Dow Jones og Nasdaq-indeksen endte med en oppgang på 0,6 prosent etter at Trump kunngjorde at han innen to-tre uker vil legge fram en "fenomenal" plan for skattekutt.–(©NTB)

christine lagarde
imf
usa
donald trump
Nyheter
Politikk
Næringsliv
Makro