Jotun tjente 15 prosent mindre

Stein Erik Hagen, Fredrik Olsen (Fred. Olsen) og Morten Fon (CEO i Jotun) på Eierskapskonferansen. Foto: Berit Roald / SCANPIX

Jotun fikk med 1,8 milliarder kroner sitt nest beste resultat noensinne i 2016, men resultatet er 15 prosent svakere enn det fra rekordåret 2015.Da omsatte malingsprodusenten for 16,28 milliarder og fikk et resultat på i overkant av 2 milliarder før skatt.Selskapet, som blant annet er en av verdens ledende leverandører av skipsmaling, omtaler resultatet som "sterkt i et utfordrende marked". De trekker særlig fram at en vanskelig situasjon innen skipsbygging og offshore gjør at resultatet er svakere enn etter året før. – Situasjonen innen skipsfart og offshore globalt er vanskelig, og som verdens ledende leverandør av skipsmaling er det åpenbart at dette påvirker Jotun. Samtidig bekrefter årets resultat styrken i vår robuste virksomhet, som er bygget for å takle svingninger i de ulike markedene vi opererer i, sier konsernsjef Morten Fon i en pressemeldingDe opplever imidlertid rekordresultater innen segmentene pulverlakker og dekorative malinger, der selskapet blant annet har en dominerende posisjon det norske markedet.(©NTB)