Lasse Kjus satser på jakker med batteridrevet svettefjerning

Gründer Trond Heldal har brukt 100 millioner på å utvikle batteridrevne jakker som transporterer bort fuktighet. I tirsdagens utgave av Finansavisen kan vi lese at Lasse Kjus nå skal produsere egen kolleksjon for 2018-2019-sesongen.- Dette vil bety mye for folk som blir svette på ryggen. Det kan være alpinister og langrennsløpere, men også politimenn, ambulansemannskap og brannmenn. Og særlig i varmere himmelstrøk enn Norge, sier styreleder Joakim Holter i Osmotex AG til Finansavisen.Svette rygger er intet nytt problem, og er løst av mang en klesprodusent allerede. Poenget med Osmotex, er at de hevder å gjøre det mye bedre enn andre. Osmotex bruker nemlig såkalt elektro-osmose for å transportere fuktighet gjennom tekstiler.- Vi har klart 200 liter i timen på laboratoriet, og det er ikke noe problem å klare 50 liter i timen i felten. Når man går i fjellet, svetter man lett én liter i timen. Vår teknologi fungerer også uavhengig av vær og klima, sier Holter til Finansavisen.Kjernen i systemet er et panel som tilføres positive ladninger fra et batteri og som dermed trekker fuktigheten ut.Joakim Holter legger til at Lasse Kjus selv skal ha vært delaktig i utviklingsprosessen og at Kjus blir den første klesprodusenten på markedet med batteridrevet svettetransport.