Mann fremleide Airbnb-boliger til prostituerte

Prostituert kvinne sitter på sofa. Nettingstrømper og røde sko. A prostitute sitting on a sofa. Foto: Robert Schlesinger / NTB scanpix NB! MODELLKLARERT

Flere Airbnb-utleiere i Trondheim har leid ut til en mann som har videreutleid boligene deres til prostituerte.

Ifølge VG har de tre huseierne leid ut leilighetene sine til den aktuelle personen i desember og januar, for så å finne ut at mannen har fremleid til prostituerte. En fjerde huseier opplevde å komme hjem til prostituerte i leiligheten sin etter å ha vært på ferie, men her skal det ha vært en annen leietaker enn i de andre tilfellene.– En person har trolig leid flere leiligheter, og vedkommende ser deretter ut til å ha fremleid til prostituerte, sier politiførstebetjent Arild Hopsø ved Sentrum politistasjon i Trondheim.Ifølge Hopsø virker det som leietakeren også har lurt de prostituerte. Sakene etterforskes som tyveri og bedrageri. Politiet har ikke klart å lokalisere den mistenkte i saken. De har også fått inn melding om ytterligere to lignende saker.I en epost til VG skriver Airbnb at de har nulltoleranse for denne typen hendelser, de har fjernet den aktuelle gjesten fra Airbnbs nettsider og vil bistå politiet i etterforskningen.Verken Forbrukerrådet eller Huseiernes Landsforbund vet hva man som huseier skal gjøre om man opplever prostitusjon på egen eiendom utleid til korttidsleie.(©NTB)


Les også