Petter Stordalen: - Vi skal være her til evig tid

Hotellkonge Petter Stordalen presser ut den amerikanske giganten Hilton.

(Finansavisen): Hiltons leiekontrakt ved Kastrup varte i mange år til, men nå må de sjekke ut innen 60 dager. Petter Stordalen lokket med et milliardtilbud flyplassen i København ikke kunne si nei til, skriver Finansavisen.I slutten av mars sjekker dermed Stordalen inn på hotellet med sitt konsept Clarion. Da skal det brukes 70 millioner danske kroner på å ruste opp hotellet, i tillegg til at de legger én milliard norske kroner på bordet og tar regningen for et nytt hotellbygg med 500 rom nærmest vegg-i-vegg, samt en kongresshall med plass til 3000 mennesker.- Det blir et av de mest fremtidsrettede møte-, kongress- og eventarenaene ved noen flyplass i Europa, sier Stordalen entusiastisk til avisen.FusjonererOg Stordalen skal ifølge Finansavisen ikke bare drive hotellene og kongressenteret, men også være medeier.- Når alt står ferdig og åpner, er avtalen at vi fusjonerer alle de tre eiendommene inn et selskap vi skal eie i fellesskap med flyplassen, forteller han.Stordalen, og trolig også brødrene Varner, skal eie 40 prosent gjennom deres felles eiendomsselskap Strawberry Brothers. Flyplassen skal eie resten.Etter hva avisen erfarer har Nordic Choice Hotels sikret seg en 30 år lang leieavtale på de to hotellene og kongressenteret. Siden de etterhver vil eie 40 prosent av eiendommene, kan det bli virkelig god butikk for Stordalen.- Vi skal være her til evig tid, sier Stordalen.Ikke misfornøydMed sine 382 rom er hotellet kåret, ikke bare til Danmarks beste forretningshotell en rekke ganger, men også til et av Europas beste flyplasshoteller. Pressesjef ved Kastrup, Kasper Hyllested, bekrefter overfor avisen at de nå likevel har bestemt seg for å satse på Stordalen.- Vi har vært veldig glade for samarbeidet med Hilton. De har gjort det veldig bra og vi har ingenting å utsette på det arbeidet de har gjort. Det er ikke på grunn av utilfredshet med Hilton overhodet at vi nå har inngått samarbeid med Stordalen, sier Hyllested til Finansavisen.