PMI stiger i Europa

Endelige tall høyere enn de foreløpige.

Endelige tall fra Markit viser fredag at europeiske innkjøpssjefer har blitt mer positive.Innkjøpssjefsindeksen (PMI) for tjenestesektoren i eurosonen kom inn på 53,7 i januar.Foreløpige tall pekte mot 53,6, og ingen endring var ventet, ifølge Bloomberg-konsensus.Mest opp, litt nedI Tyskland landet PMI for tjenestesektoren på 53,4, opp fra den foreløpige noteringen på 53,2.I Frankrike kom PMI inn på 54,1, også opp fra den foreløpige noteringen på 53,9.Verken tysk eller fransk PMI var ventet revidert.Italiensk PMI landet på 52,4 i januar, mot ventet 52,5 og opp fra 52,3 i desember.Spansk PMI endte på 54,2 i januar, mot ventet 54,7 og ned fra 55,0 i måneden før.- Raskeste siden 2011- Tallene indikerer marginalt sterkere aktivitet enn de foreløpige estimatene, og antyder at eurosonens økonomi vokser på sitt raskeste siden midten av 2011, sier sjeføkonom i Markit, Chris Williamson, i en kommentar.En indeks på over 50 viser tiltagende aktivitetsnivå, en indeks under 50 det motsatte.Alle PMI-rapporter verden over finner du her.