Rygge trenger mer tid til å samle inn penger

Moss lufthavn Rygge. Eksteriør. Foto: Morten Holm / SCANPIX.

Under et styremøte mandag kveld ble det avgjort at Rygge Airport forlenger perioden for å få inn nok penger til å gjenåpne flyplassen i Moss.

Etter planen måtte Rygge Airport (RA) få inn 7,5 millioner kroner innen onsdag for å drifte prosjektet videre, men nå er fristen satt til 17. mars."Selskapet har mottatt tegninger og det er vist betydelig interesse for RAs engasjement for å gjenåpne Moss Lufthavn Rygge for sivil rutetrafikk», skriver styreleder Ole Kristian Sivertsen i en pressemelding. Styret har derfor besluttet å forlenge tegningsperioden, sånn at pågående diskusjoner og andre som har vist interesse, kan bidra.– Dette gir oss tid til å komme i mål med flere aktører som har respondert positivt på våre henvendelser, sier Sivertsen.Han vil ikke si hvor mye de til nå har fått inn, skriver NRK.Etter ni års drift, lettet det foreløpig siste flyet fra Moss Lufthavn Rygge lørdag 29. oktober i fjor. Nedleggelsen kom i kjølvannet av regjeringens omstridte flyseteavgift og Ryanairs påfølgende beslutning om å legge ned basen på Rygge.Flyplassen kan tidligst gjenåpne i 2018 dersom finansieringen går i orden.(©NTB)


Les også