Ti TV 2-ansatte nekter å gå frivillig

TV 2-ledelsen gjør seg klar for rettslige skritt i nedbemanningsprosessen.

I ti saker går det ganske sikkert mot drøftelser før mulige oppsigelser.I tillegg er fem ansatte fortsatt i dialog om sluttpakke og frivillig avgang, skriver Dagens Næringsliv.- Det gjenstår fortsatt 10-15 uløste saker av den overtalligheten vi har i 2017. Vi er fortsatt i dialog med enkelte av disse om en løsning, og håper selvfølgelig at det er flere som vil løse seg før vi går til eventuelle drøftinger om oppsigelse, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C.J. Willand.Hun opplyser at drøftelsene med de tillitsvalgte starter denne uka.- Så vil vi sammen med dem vurdere hvem som kalles inn til individuelle drøftingsmøter, sier Willand.Disse møtene skal holdes i løpet av februar. - Vi skal nå først inn i drøftelser i forkant av reelle oppsigelser. Flere av dem som står på denne listen, har høy ansiennitet i TV 2, og vi mener de har sterke saker arbeidsrettslig sett, sier leder Henrikke Helland i TV 2s redaksjonsklubb. TV 2 er inne i en omfattende nedbemanningsprosess der det skal kuttes 177 faste ansatte for å spare 350 millioner kroner innen 2020.(©NTB)