Tidligere kaptein vil leie ut til SAS

Administrerende direktør i OSM Aviation, tidligere SAS-pilot Espen Høiby, vil bemanne SAS-fly om selskapet søker etter ansatte eksternt.

Ivan Kverme

Onsdag ble det kjente at SAS går i gang med planene om å etablere seg på Heathrow-flyplassen i London og i Spania med egne fly og personell, skriver DN.Tidligere SAS-kaptein Espen Høiby har de senere år bygget opp verdens største bemanningselskap i luftfarten, OSM Aviation. Selskapet har ansatt over 2500 piloter og kabinansatte de senere årene som flyr for Norwegian og andre selskaper.Høiby sier til DN at han ikke er ikke overrasket over at SAS-sjefen vil vurdere å ansette flypersonell ved baser utenfor Skandinavia. Det er en modell særlig Norwegian har fått motstand for, i forbindelse med etablering av baser i land som Finland, Spania og Storbritannia.– Jeg har lenge ment at det er et tidsspørsmål før de klassiske flyselskapene må tilpasse virksomheten til resten av markedet, sier han. På spørsmål fra avisen om han kunne tenke seg SAS som kunde i London og Spania, svarer han:– Det er klart at alle nye planer av denne art er interessant for oss. Om vi blir kontaktet, ville jeg ha sett det som interessant å vurdere, sier Høiby, som ikke vil kommentere om det har vært kontakt mellom han og SAS.