Trump til Italia i mai

USAs nyinnsatte president kommer til G7-møtet i Italia i mai. 

Det kan bli Donald Trumps første besøk til Europa som president.Etter at Trump onsdag snakket med Italias statsminister Paolo Gentiloni lørdag, opplyser Det hvite hus at presidenten skal delta når lederne for verdens sju viktigste økonomier møtes i Taormina på Sicilia. Valget av Trump har ført til den største riften i det transatlantiske forholdet siden George W. Bush invaderte Irak i 2013. Flere europeiske regjeringer er bekymret for at Trump tilsynelatende støtter nasjonalistiske og populistiske partier, og man frykter å havne i klem mellom et fiendtlig innstilt USA og et fiendtlig innstilt Russland. Trump har så langt gjort lite for å dempe denne bekymringen, og han har hatt møter med personer som både er imot EU og stiller spørsmål ved NATOs relevans.I samtalen med Gentiloni gjentok Trump at USA stiller seg bak NATO, og han vektla hvor viktig det er at NATO-landene deler den økonomiske byrden forsvarsutgiftene utgjør, opplyser Det hvite hus.Visepresident Mike Pence er ventet å delta på en sikkerhetskonferanse i München og Brussel senere i måneden der håpet er å få noen avklaringer.(©NTB)