18 veier stengt av uvær

Lørdag kveld måtte 18 veier i Finnmark stenges på grunn av kraftig uvær. På fem veier ble det satt i gang kolonnekjøring. 

Tore Meek

Kristin Lunga Jullumstø ved Veitrafikksentralen (VTS) opplyser til iFinnmark at den ene veien etter den andre ble stengt i løpet av kvelden.– Det er nok å gjøre, sa hun.Blant de stengte veiene er riksvei 93 mellom Kvalsund og Hammerfest, Hatter, Magerøya, Ifjordfjellet og E69 ved Vedbotn En del veier på Nordkynn og Kongsfjordfjellet er ennå kolonnekjørt, ifølge trafikkoperatøren.Veitrafikksentralen gjorde det klart at det kunne være lurt å holde seg hjemme.– Det ser dårlig ut for kvelden, men vi håper på endring utover morgenen søndag. Vi anbefaler trafikanter om å følge med på vegvesen.no for oppdatert info, sa Jullumstø.Nordland er også rammet av uvær og E10 er stengt på svensk side ved Bjørnfjell. I Sogn og Fjordane er FV 92 stengt som følge av uvær.(©NTB)