Adm. direktør Olaug Svarva i Folketrygdfondet Roald, Berit

Folketrygdfondet slo markedet

Men Olaug Svarva advarer.

Statens pensjonsfond Norge (Folketrygdfondet) fikk i 2016 en avkastning på 7,1 prosent, tilsvarende 13,8 milliarder kroner.Aksjeinvesteringene ga en avkastning på 10,5 prosent, mens renteinvesteringene steg 2,2 prosent.Meravkastningen for aksjeporteføljen ble 1,8 prosentpoeng, og 0,3 prosentpoeng for renteporteføljen.Fondets avkastning på 7,1 prosent er omtrent på nivå med den årlige gjennomsnittlige avkastningen de siste 10 årene: 7,2 prosent.Les også: Oljefondet truffet av sterkere krone Olje og laksAdministrerende direktør Olaug Svarva forklarer resultatet med bedre utsikter for verdensøkonomien, høyere oljepris og rekordhøye laksepriser.Samtidig sender hun ut en advarsel.- Vi kan glede oss over at avkastningen har vært relativt høy over flere år, men verden er omskiftelig, og det kan være krevende å opprettholde en høy avkastning fremover. Innovasjonstakten er rask, forretningsmodeller må justeres og internasjonal politikk er i endring, sier hun ifølge en pressemelding.Markedsverdien av fondet utgjorde ved årsskiftet 212,3 milliarder kroner.Årsrapporten her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også