Frp vil ikke ha ny flypassasjeravgift

Et enstemmig landsstyre i Fremskrittspartiet går inn for å fjerne flypassasjeravgiften, men ønsker ikke å erstatte den med en annen miljøavgift.

Næringsliv

Vedtaket ble truffet etter forslag fra Østfold Frp under landsstyremøtet forrige helg, opplyser Frp-leder Siv Jensen.– Dette kommer også til å bli tema på vårt landsmøte. Å fjerne flypassasjeravgiften skal ikke stå på oss. Men Frp er i utgangspunktet imot å erstatte den med en ny avgift som kan ramme distriktene og Nord-Norge, sier hun til NTB.Flypassasjeravgiften skaffer om lag 1,6 milliarder kroner i årlige inntekter til staten. Å fjerne den i revidert nasjonalbudsjett, som Venstre foreslår, vil koste 800 millioner kroner dersom det skjer fra 1. juli.– Men Venstre ønsker jo å innføre en annen avgift i stedet, noe vi er skeptiske til, sier Jensen.Høyres landsmøte gikk fredag inn for å fjerne flypassasjeravgiften og erstatte den med en avgift som har en "klar miljøeffekt".(©NTB)

flypassasjeravgift
frp
siv jensen
Nyheter
Næringsliv