Kinas statsminister advarer om store utfordringer

Den kinesiske statsministeren Li Keqiang advarte om store økonomiske utfordringer i sin tale under åpningen av Folkekongressen.

In this photo released by Xinhua News Agency, Chinese Premier Li Keqiang delivers a work report during the opening session of the annual National People's Congress at Beijing's Great Hall of the People, Sunday, March 5, 2017. (Pang Xinglei/Xinhua via AP) Pang Xinglei

– Det siste året har Kinas utvikling stått overfor store alvorlige utfordringer forårsaket av en lang rekke problemer og sammenknyttede risikomomenter og farer både hjemme og i utlandet, sa Li.Landet tar sikte på en økonomisk vekst på 6,5 prosent i år – eller høyere, om det er mulig.Statsministeren lovet også å jobbe enda hardere for å redusere forurensingen i Kina.– Vi skal gjøre himmelen blå igjen, sa Li under åpningen av Folkekongressens årlige møte søndag.Nesten 3.000 delegater deltar på møtet, som varer i ti dager. Folkekongressen er Kinas nasjonalforsamling og formelt landets øverste politiske organ. Tradisjonelt har imidlertid forsamlingen i praksis stort sett bekreftet beslutninger som allerede er tatt av Kommunistpartiet.(©NTB)