Krimprins har tjent 50 millioner

Kun Jo Nesbø slår denne norske forfatteren når det gjelder antall solgte bøker.

(Finansavisen): Få forfattere er like produktive som Jørn Lier Horst. 38 bøker gjør at den pensjonerte politimannen håver inn, skriver Finansavisen.- 50 millioner kroner er et rundt og fint tall, svarer forfatteren på spørsmål fra avisen om et inntektsanslag på mellom 40 og 50 millioner kroner treffsikkert nok.Hus og aksjerBoksalget gir Lier Horst i underkant av 15 prosent av salgsprisen. Noe av pengene har han ifølge Finansavisen investert i tomt og hus på Fredriksvern i Stavern.- I lang tid har vi lett etter en utsiktstomt ved sjøen, men i dette området vokser de ikke på trær. For et par år siden fant vi en slik tomt med et gammelt hus. Vi kjøpte tomten, rev huset og bygget et nytt hus akkurat slik vi vil ha det. Den ene halvparten har vi plassert i huset, den andre halvparten har kemneren, forteller forfatteren.Etter råd fra to forfatterkolleger om å investere penger i utbytteaksjer i oljesektoren, kjøpte han i Fred. Olsen Energy.- Da aksjen hadde falt med 80 prosent, bestemte styret seg for ikke lenger å betale ut utbytte, sier Lier Horst, som fortsatt eier aksjepostenProduktivSiden debutboken kom i 2004, har Lier Horst ifølge avisen skrevet 11 bøker om om den rettsindige og gode politimannen William Wisting. Clue-serien, som er krim for barn mellom 9 og 14 år, teller også 11 bøker, og for de litt yngre barna, som har fått serien Detektivbyrå nr. 2, er det blitt 13 bøker. I tillegg har han tre andre bøker, som faktabøker og dokumentar på samvittigheten, fem teateroppsetninger og syv kriminalnoveller.På toppen av det hele skrev Lier Horst plottet til realitykonseptet «Dødens tjern», som hadde premiere på TVNorge tidligere i år. Seertallene dalte imidlertid fort, og etter fem episoder ble serien brutalt fjernet fra TV-ruten.- Men det var fra lineær TV. Serien fortsetter på dPlay og er blitt en kultserie. Første episode på TVNorge hadde rundt 200.000 seere. Med strømming er den nå oppe i nær en halv million seere, men da får ikke TVNorge reklameinntekter, forteller forfatteren til Finansavisen.Mer TV står imidletid for tur, og nå skal det lages krimserie av Lier Horsts karakter William Wisting. Første sesong blir på ti episoder og er basert på bøkene «Jakthundene» og «Hulemannen», men når serien blir å se på TV-skjermene, vet Lier Horst ifølge avisen imidlertid lite om.