Norpost begjærte oppbud

Norpost var et selskapene som gikk konkurs onsdag.

Foto: iStockPhoto
Næringsliv

Selskapet Norpost, som distribuerer reklame og trykksaker, har begjært oppbud. De 800 ansatte kan likevel få beholde jobben.Administrerende direktør Geir Trygve Feltstykket sier til NRK at selskapet ikke hadde noe annet valg. Bostyrer har imidlertid gitt beskjed om å fortsette driften som vanlig, og man vil prøve å få til en virksomhetsoverdragelse uten driftsstans, ifølge Feltstykket.Norpost forsøkte i fjor å ta opp konkurransen med Posten etter at postmarkedet ble liberalisert. Men strategien lyktes ikke og selskapet måtte si opp 500 ansatte og pådro seg gjeld. Selskapet har hovedkontor i Oslo og 20 regionkontorer.Norpost er underleverandør til selskapet Kvikkas, som fikk i oppdrag å levere lokalaviser på lørdager rundt om i landet da Posten sluttet å levere post på lørdager. Men tusenvis av abonnenter fikk ikke avisen sin etter omleggingen.(©NTB)

norpost
konkurs
Nyheter
Næringsliv