Linda Hofstad Helleland - Foto: Scanpix

Norsk kulturminister vil ha avgift på Netflix og HBO

Kulturminister Linda Hofstad Helleland vil først vite hvor mye penger de tjener her til lands.

– Jeg mener at strømmetjenester og alle de leddene som tjener penger på formidling av norske filmer og tv-serier også bør bidra til finansieringen av nytt innhold. Men for å være hundre prosent sikker i min avgjørelse vil jeg ha all kunnskap på bordet før jeg går til det skrittet, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland til DN.Ifølge avisen varsler kulturministeren nå en utredning som skal kartlegge pengestrømmene i produksjon og salg av filmer og tv-serier.Diskusjonen om en strømmeavgift har gått i flere år, skriver DN.– Det er ingen hemmelighet at her er det sterke meninger og ulike oppfatninger, sier Helleland til avisen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også