Ser strammere marked nå enn i fjor

Petroleum Geo-Services (PGS) mener markedet er litt strammere nå sammenlignet med samme tid i fjor, og ser økt aktivitet fremover.

Det sier konsernsjef i PGS, Jon Erik Reinhardsen, til TDN Finans tirsdag.-Vi tror markedet er litt «tightere» nå enn det var på denne tiden i fjor, i balansen mellom hva som skal gjøres og mengden båter tilgjengelig. I fjor sommer var det veldig høy utnyttelse av flåten, og deretter ble det en del slakk gjennom vinteren. Nå er vi antagelig enda lenger fremme når det gjelder booking for de kommende to kvartalene, sier Reinhardsen til TDN Finans.Han sier det ikke er ett område som peker seg spesielt ut, men at det vil være jevnt og trutt arbeid i å møte etterspørselen. Men han har tro på en liten oppsving i aktiviteten fremover.-Vi tror det skal bli ny aktivitet, ettersom oljeprisen har stabilisert seg et sted på femtitallet, og vi ser spor av dette. Et annet element er at det blir færre og færre båter tilgjengelig, som gjør tilbudet mindre. Men det tar tid før oljeselskapene kommer helt ut av denne nedturen, sier Reinhardsen