Så langt er det landet kun 27 tonn kokte reker og 12 tonn råreker i Nord-Norge, ifølge Fiskeribladet . I 2016, som var et svært dårlig rekeår i nord, ble det landet 35 tonn kokte reker og 15 tonn råreker i samme periode.–Dette er katastrofetall for kystrekenæringa, sier Tor-Edgar Ripman, som er markedssjef for reker i Norges Råfisklag.NRK skrev i helgen at Karls Fisk og Skalldyr i Tromsø må kjøpe reker sørfra for å få nok til kundene, og at rekeprodusenten Nord-Reker AS har måttet permittere alle ansatte.Men det kan være i ferd med å snu. Nord-Norges største rekeprodusent, Lyngen Reker, melder om nyvunnen optimisme.– Det har vært lite reker i januar og deler av februar, men det har tatt seg opp den senere tiden. Januar er normalt en dårlig måned for oss med mørketid, men nå begynner det å bli litt lysere dager. Vi ser litt mer positivt på det nå, sier eier Bjørn Arild Olsen.(©NTB)