Foto: AP

Tre av fire konkurs etter fem år

Etter fem år er ca. 27 prosent av nyetablerte selskaper fortsatt aktive.

– Unge mennesker vil helst styre dagen sin selv. Det virker å være en viktig drivkraft for mange, sier professor Tor A. Aase Johannessen ved Norges Handelshøyskole til DN.Avisen skriver at laber stemning i norsk næringsliv ikke har satt stopper for virkelystne entreprenører.2016 tegner til å bli et nytt rekordår, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå, men virkelysten har en bakside: syv av ti nystartede bedrifter går dukken i løpet av fem år.– Nyskapning krever konkurser. Som nasjon kan vi ikke få til nye suksesser uten å tåle noen fiaskoer. Konkurser er noe vi er nødt til å akseptere, sier professor Lasse Lien ved NHH, som har forsket på nettopp dødelig blant norske bedrifter, til DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også