T-bane ankommer Jernbanetorget stasjon i Oslo. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

14,7 milliarder til ny sentrumstunnel og Fornebubanen

Regjeringen legger frem planen for Fornebubanen og ny sentrumstunnel klokken 12 onsdag.

Fornebubanen skal etter planen bygges i perioden i 2021-2025, mens ny metrotunnel gjennom Oslo skal bygges i perioden 2024–2029.Lederen for Stortingets transportkomité, Nikolai Astrup (H), bekrefter dette til Østlandssendingen på vegne av Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF.– Dette er 50 prosent av investeringskostnadene, sier han og forklarer at det har vært god passasjervekst på kollektivtransporten i mange år, og det nå har kommet til et punkt hvor det er nødvendig å investere i nye linjer.Bidraget til prosjektene er det samme som ble lagt til grunn i Oslopakke 3-avtalen mellom Oslo kommune, Akershus fylkeskommune ene.Fornebubanen skal gå fra Majorstuen og ut til Fornebu. Sentrumstunnelen skal gå igjennom byen, og Bislett og Grünerløkka får t-banestopp.og staten.Resten skal komme fra bompenger, en øremerket økning i kollektivprisene i Oslo og Akershus og bidrag fra private grunneiere langs ban– Vi venter fortsatt på reguleringsplanen for Fornebubanen fra Oslo sin side. Og det er ennå ikke avklart hvordan reguleringsplanen for metrotunnelen blir, sier Astrup til NRK.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også