Euroen styrket etter første valgrunde i Frankrike

Euroen fikk en kraftig oppsving på asiatiske børser mandag, etter at de to kandidatene til siste valgrunde i Frankrike var klare.

Markedene reagerte med et lettelsens sukk da sentrumskandidat Emmanuel Macron slo høyrepopulist Marine Le Pen i første runde av valget og ser ut til å kunne slå henne med klar margin i andre valgrunde om to uker.Euroen styrket seg både mot den amerikanske dollaren og japanske yen i morgentimene på de asiatiske børsene.– Markedene er fornøyd med å kjøpe det de ser som et faktum, at 39-åringen Emmanuel Macron om to ukers tid vil bekreftes å bli den franske republikkens neste president, sier Ray Attrill, strategisk leder for valuta i National Bank Australia.Det franske folks støtte til nasjonalistiske synspunkter er blitt fulgt nøye, særlig i kjølvannet av det amerikanske fols valg av Donald Trump som president og britenes avgjørelse om å tre ut av EU.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også