KjøpLogg inn

Euroen svekket seg mens Draghi snakket

Nedsiderisikoen har falt, men ECB tør ikke å ta grep ennå.

Publisert 27. april 2017 kl. 15.50
Oppdatert 27. april 2017 klokken 16.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 226 ord
Michael Probst

Den europeiske sentralbanken (ECB) overrasket ingen ved å holde styringsrentene og obligasjonskjøpsprogrammet uendret på dagens møte.Obligasjonskjøpsprogrammet holdes fast på 60 milliarder euro i måneden frem til desember 2017, eller lenger ved behov, og i alle tilfeller frem til ECB ser en varig justering i inflasjonsbanen som er i tråd med målet på 2,0 prosent.- Mindre nedsiderisikoPå pressekonferansen i kjølvannet av møtet opplyste ECB-sjef Mario Draghi at nedsiderisikoen for økonomien er redusert siden mars-møtet.- Risikoen i vekstutsiktene for eurosonen heller fortsatt mot nedsiden, selv om den er i ferd med å bli mer balansert. Dette henger først og fremst sammen med globale faktorer, skriver Draghi i sin analyse.Draghi fortalte også at ECB fortsatt ikke har sett tilstrekkelige bevis for å endre sin guiding på inflasjonsutsiktene.- Vi tror fortsatt ikke nok på at inflasjonen - på varig basis - vil nærme seg nivåer som er i tråd med vårt inflasjonsmål (på 2,0 prosent), sa han.Euroen svekker segSamtidig har ECB-sjefen blitt oppmuntret av makrotallene som har kommet siden mars-møtet.- De bekrefter at den sykliske gjeninnhentingen i eurosonen blir stadig mer solid, og at nedsiderisikoen har falt, uttalte Draghi.ECB-sjefen varslet også at det denne gang ikke var et tema å gå bort fra sin «easing bias» på pengepolitikken, og det er dette som svekker euroen torsdag ettermiddag. EURUSD har gått fra 1,0889 fra da pressekonferansens startet (14:30) til 1,0856 i skrivende stund.