Fikk 49 millioner kroner i bot for fiskerikriminalitet

Norge var det første landet i verden som varslet gjennom Interpol om et fiskefartøy som var mistenkt for utstrakt organisert fiskerikriminalitet. Nå er skipet stanset og eierne har fått en klekkelig bot.- Tiden hvor illegale aktører kan operere fritt på verdenshavene er forbi. Den norske modellen med samarbeid på tvers av grenser og etater gir tydelige resultater. Jeg håper at flere land vil bidra til å styrke dette samarbeidet, sier fiskeriminister Per Sandberg.I september 2013 sendte norske myndigheter ut en melding til politi- og fiskerimyndigheter i alle Interpols 190 medlemsland om fiskefartøyet Snake, som var mistenkt for utstrakt organisert fiskerikriminalitet i Sørishavet.Etterforskningen konstatert at fartøyet var statsløst, med primært spanske og singaporske eierinteresser.Etter arrestasjonen har spanske myndigheter etterforsket saken videre. Nå har spanske fiskerimyndigheter ilagt de med eierinteresser i fartøyet et forelegg på 49 millioner kroner, opptil 15 års forbud mot å fiske, samt opptil 12 års forbud mot subsidier fra EU.- Takket være et norsk initiativ har spanske myndigheter nå satt en effektiv stopper for et notorisk kriminelt nettverk som har herjet i Sørishavet og langs Afrikas kyst i årtier. Det viser at internasjonalt arbeidet mot fiskerikriminalitet fungerer, avslutter Sandberg.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker