KjøpLogg inn

Jordskjelv i Agder og Rogaland

Det har vært et jordskjelv på styrke rundt 3 utenfor kysten mellom Flekkefjord og Egersund natt til søndag, bekrefter NORSAR. 

Publisert 30. april 2017 kl. 04.25
Oppdatert 30. april 2017 klokken 04.27
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 119 ord
AP Photo

– Vi observerte et styrke 3-skjelv cirka klokken 1. Det er lokalisert i området mellom Egersund og Flekkefjord, litt utenfor kysten, forteller vakthavende seismolog Tormod Kværna ved det norske seismiske observatoriet NORSAR tilNRK.Han sier et styrke 3-skjelv er relativt vanlig på Vestlandet og Sørlandet.– Så det er ikke unormalt, men det føles godt når det er såpass nært land, sier han.NORSAR skal se nærmere på observasjonen for å lokalisere hvor nærme bebyggelsen skjelvet inntraff.– Det var et ganske kraftig jordskjelv. Hele huset vibrerte, forteller en person fra nordlige deler av Kvinesdal kommune tilFædrelandsvennen. Avisen har vært i kontakt med lesere en rekke steder i Flekkefjord, Kvinesdal, Mandal, Kristiansand, Audnedal og Hægebostad kommuner som alle har opplevd rystelser fra skjelvet.(©NTB)