<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå skal skatterådgivere granskes

Skattedirektoratet har gjort seg ferdig med 200 saker i kjølvannet av Panama Papers. Nå vil direktøren se nærmere på hvordan skatterådgiverne opererer.

    Publisert 22. apr. 2017 kl. 06.40
    Oppdatert 22. apr. 2017 klokken 06.41
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 168 ord
    Hans Christian Holte - Foto: Finansavisen

    Det holder ikke å se på skattyterne når myndighetene skal sørge for at så mange som mulig betaler den skatten de skal, skriver Aftenposten.– I de sakene vi behandler særskilt ser vi at rådgiverne spiller en rolle. I noen saker ser vi at rådgiverne har solgt skattyterne fullstendige opplegg for å planlegge skatten, forklarer skattedirektør Hans Christian Holte. Nå vil han altså vite mer om disse rådgiverne.– Dette dreier seg om banker, advokater, revisorer, regnskapsførere og investeringsrådgivere. Fellesnevneren er at de er profesjonelle aktører med kunnskap som er nyttig for å manøvrere i skattereglene, sier Holte. På spørsmål fra avisen bekrefter han at DNB Luxembourgs salg av postboksselskaper er noe av det som nå skal undersøkes nærmere.Filialen i Luxembourg fikk mye omtale i forbindelse med avsløringene av de såkalte Panama Papers. Den omfattende dokumentlekkasjen førte til rundt 200 saker direktoratet nå er ferdig med å gjennomgå.– Foreløpig ser det ut til at rundt 60 skattytere vil få brev fra oss med spørsmål om å gi ytterligere opplysninger, sier skattedirektøren.(©NTB)