Nordmann kaster inn håndkle i Sverige

Butikkjeden Enklere liv fikk det langt fra enkelt i nabolandet Sverige.

Etter flere år med tap fikk de norske eierne nok. Nå har butikkjeden Enklere Liv har kastet inn håndkle og stengt samtlige butikker i nabolandet, skriver Di.se.Den norske butikkjeden startet opp i Sverige i 2011, og hadde store planer med opp til 100 butikkåpninger, men slik gikk det ikke.- Vi har stengt alle butikker i Sverige fordi de ikke var lønnsomme, skriver Roar Arnstad, som er sjef i Enklere Liv, til avisen.Tall fra 2015 viste at allerede da falt omsetningen med over 17 prosent til 31 millioner svenske kroner, og tapene doblet seg samtidig til 13,6 millioner svenske kroner.Etter fem år hadde den norske kjeden kun rukket å åpne et titalls butikker, som alle tapte penger, og allerede i fjor la man ned forretningene i Malmø og Jønkjøping.Enklere Liv skal nå kun beholde sin e-handel i Sverige.- Etablering av et konsept krever store ressurser og markedsføring. Vi har valgt å satse på Norge, sier Arnstad til avisen.I Norge har Enklere Liv 62 butikker.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også