KjøpLogg inn

Nye Veier og skatteetaten med innsats mot arbeidslivskriminalitet

For å sikre at leverandører og underleverandører innen anleggssektoren opptrer i samsvar med norske lover, inngår skatteetaten og Nye Veier et samarbeid.

Publisert 28. april 2017 kl. 06.20
Oppdatert 28. april 2017 klokken 06.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 136 ord

Avtalen gjør at den statlige utbyggeren Nye Veier kan skaffe seg fullmakt til å innhente taushetsbelagt informasjon fra skatteetaten om leverandører, underleverandører og ansattes lønnsforhold hos leverandørene.Målet er å utveksle opplysninger som bidrar til å sikre utbyggeren seriøse leverandører som opptrer i samsvar med norske lover og regler.– Vi er opptatt av seriøsitet, og tilstreber at alle våre leverandører og underleverandører følger lover knyttet til skatter og avgifter, samt norske arbeidslivsnormer, sier administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland i Nye Veier AS.Skatteetaten er svært fornøyd med at en stor statlig utbygger er med i kampen mot arbeidslivskriminalitet.– Vi vet av erfaring at dette er et virkemiddel som fører til at useriøse leverandører blir valgt bort, sier direktør i regionavdelingen i skatteetaten, Øivind Strømme.Skatteetaten har tidligere inngått lignende avtaler om informasjonsutveksling med Statsbygg, Bane Nor og Oslo kommune.(©NTB)