Nytt norsk fond mot ungdomsledighet i EU

Et nytt norsk fond skal få europeisk ungdom i arbeid. 550 millioner kroner i EØS-midler skal gå til pilotprosjekter.

Publisert 26. april 2017 kl. 17.38
Oppdatert 26. april 2017 klokken 17.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 130 ord

– Arbeidsløsheten har bitt seg fast i Europa. Særlig yngre generasjoner er rammet i mange land. Vi må gjøre det vi kan for å unngå at det vokser opp en tapt generasjon av arbeidsledig ungdom, sier EØS- og EU-minister Frank Bakke-Jensen.Fondet skal finansiere pilotprosjekter som skal få ungdom i arbeid i alle de 15 EU-landene som mottar EØS-midler, samt Irland, Italia og Spania. Minst to land må stå bak hver søknad.Et viktig mål er å engasjere næringslivet i prosjekter som er knyttet til lærling- og mentorordninger og andre opplæringstiltak. Prosjekter som retter seg mot langtidsledige, ungdom mellom 24 og 29 år, minoriteter og funksjonshemmede vil bli prioritert.– Vi har som mål at flere av prosjektene kan fungere som pilotprosjekter for EUs store satsinger, sier Bakke-Jensen i en pressemelding fra UD.(©NTB)