KjøpLogg inn

Oddbjørn tjener nesten én million hver eneste måned

Det er godt gjort.

Publisert 26. april 2017 kl. 12.08
Oppdatert 26. april 2017 klokken 14.37
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 274 ord

I onsdagens utgave av Finansavisen kan vi lese at Kiwi-kjøpmann Oddbjørn Halbjørhus (50) i Hemsedal driver en av de mest lønnsomme dagligvare­butikkene i Norge.Etter at superkremmer bygget ny butikk og doblet arealet sommeren 2014, har han tatt Kiwi Hemsedal til et helt nytt nivå. I fjor klarte han nesten å runde 100 millioner kroner i omsetning, men er fortsatt et stykke unna de aller største Kiwi-butikkene når det gjelder penger gjennom kasseapparatene.- Ja, vi må huske på at det bare er 2.000 innbyggere i Hemsedal. Jeg har ikke regnet på fordelingen mellom turister og fastboende, men et sted i nærheten av 60/40 med overvekt av turister vil jeg anta den ligger på, sier Halbjørhus til Finansavisen. Kjøpmannen er som oftest å finne på gulvet i butikken, og han liker å ha kontroll. Hvor mange timer han jobber, har han ikke lyst til å tenke på, men han er neppe Star Tours aller beste kunde. Han har ansatt en butikksjef som tar ansvar når han er borte.- Vi holder åpent 363 dager i året, fra 7 til 11 på hverdager og til klokken ni i helgene. Jeg har faktisk akkurat planlagt en tur i mai, og jeg var borte en tur i fjor vår, sier kjøpmannen til Finansavisen.Lønnsomheten hos Kiwi Hemsedal er også i en helt egen klasse. I fjor satt Halbjørhus igjen med tett på 10 millioner kroner før skatt. Det er langt mer enn hva som er normalt, selv for gode kjøpmenn.- Ja, men de tallene lyver litt fordi vi også eier bygget vi holder til i, og betaler veldig lite i husleie, forteller Halbjørhus, som har investert 60–70 millioner i det nye bygget.