KjøpLogg inn

Omsatte for 66 millioner – satser knallhardt på roboter

Familien Stenerud har «ansatt» 26 roboter og 16 personer.

Publisert 25. april 2017 kl. 11.00
Oppdatert 25. april 2017 klokken 11.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 208 ord

- Tidligere var vi store på møbel og bil. Så vokste vi veldig raskt på olje. Nå er vi tunge på leveranser av komponenter til oppdrettsbransjen. I fremtiden skal vi kunne styre hele produksjonen hjemmefra med en app, sier Runar Stenerud (30), prosjektleder i Plasto, i et intervju med Finansavisen.Etter to generasjonsskifter har bedriften i dag stort sett vendt ryggen til forbrukermarkedet, og stilt inn maskinene på å lage nisjeprodukter til bedriftsmarkedet.Ifølge Finansavisen har Plasto 26 industriroboter på fabrikkgulvet og 16 ansatte.- I praksis er vi en integrert del av utviklingsavdelingen til kundene våre, forteller Runar Stenerud. Han er sønn av Lars Stenerud, som i dag leder bedriften.Daglig leder ønsker å inspirere det beste fra to verdener: Kunnskapen, kreativitet og den grenseløse tenkingen fra USAs vestkyst med grundigheten og systematikken fra Europas fremste industrinasjon.- Vi er like systematiske som tyskerne og like innovative som i California, skriver daglig leder Lars Stenerud i en epost til Finansavisen.Inntjeningen har det imidlertid vært så som så med det siste året. I 2016 falt omsetningen fra 80 til 66 millioner kroner mens årsresultatet ble forbedret fra minus én million til et overskudd på tre millioner kroner.Rundt halvparten av omsetningen kommer nå fra leveranser til børsnoterte Akva Group, som leverer utstyr til oppdrettsnæringen.