Skanska halverer i Stavanger

Halvparten av de ansatte må gå når entreprenørselskapet Skanska kutter i sitt avdelingskontor i Stavanger.

De ansatte fikk torsdag beskjed om at 40–45 av de 85 ansatte ved regionkontoret mister jobben i løpet av året, skriver Nettavisen.– Byggvirksomheten har over tid slitt med lønnsomheten og med å få tilstrekkelig med ordre, og dermed ser vi oss nødt til å avvikle mellom 40 og 45 årsverk i Stavanger. Avviklingen av stillingene vil skje etter hvert som prosjektene de er i avvikles, bekrefter selskapets kommunikasjonsdirektør, Pål P. Syse.Han sier noen av de rammede muligens kan flyttes til andre avdelinger og oppgaver i Skanska, men sier oppsigelser er uunngåelig.– Det er aldri hyggelig å gi eller motta beskjeden om at noen mister jobben, men realiteten er at vi ikke kan fortsette slik vi har. Vi har håpet i det lengste, men det gikk ikke.Syse betegner økonomien i avdelingen som «ikke tilfredsstillende» og sier den skiller seg fra andre avdelinger i konsernet.(©NTB)


Les også