Solheim tror Trump godtar Parisavtalen

Sjefen for FNs miljøprogram, Erik Solheim, er overbevist om at Donald Trump vil droppe planen om å trekke USA fra Parisavtalen.

– Jeg tror vi vil få se at USA blir værende om bord, sa Solheim i FN-hovedkvarteret i New York mandag.I valgkampen lovet Trump å trekke USA fra klimaavtalen som ble vedtatt i Paris. Og etter at han ble president, har han begynt prosessen med å fjerne en rekke amerikanske klimatiltak. I tillegg vil han kutte drastisk i bevilgningene til klimaforskning.Foreløpig har han likevel ikke gjort noe med Parisavtalen. Ifølge flere medier er Trumps medarbeidere svært uenige om avtalen, og presidentens datter Ivanka skal være tilhenger av å beholde den.Skulle Trump likevel trekke USA fra avtalen, tror Solheim at Kina og EU vil ta ledelsen i arbeidet for å bekjempe den globale oppvarmingen.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også