Teslas elsuv har slått an blant norske bilkjøpere på tross av den koster cirka en million med ekstrautstyr, skriver DN.Ifølge avisen har det siden modell X kom i salg i fjor sommer, blitt solgt 2.183 biler.Mens Tesla kan glede seg over en ny storselger, kan staten beregne et betydelig tap i momsinntekter, ifølge DN.Verdien av momsfritaket for kun denne ene bilmodellen til Tesla, beløper seg foreløpig til en halv milliard kroner. Grunnen til at beløpet blir så stort, er at elbil-reglene ikke har noe øvre tak for hva en bil kan koste og likevel få full avgiftsfrihet. Det samme gjelder for alt ekstrautstyr til bilen, også autopiloten til 42.800 kroner eller hi-fi anlegget med 17 høyttalere til 21.400 kroner.Avisen skriver at samlet momsregning som eierne av Tesla X slipper å betale, tilsvarer hva det ville ha kostet å gi gratis årskort til om lag 30.000 Oslo-pendlere fra tettsteder som Drammen, Moss eller Ski.