KjøpLogg inn

Tror ikke markedene bryr seg om fredagens tall

Publisert 28. april 2017 kl. 09.05
Oppdatert 28. april 2017 klokken 09.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 145 ord

Omsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene steg 0,1 prosent fra februar til mars, viser sesongjusterte tall fra SSB.Dette skjer etter en vekst på 1,0 prosent fra januar til februar. Den langsiktige trenden i detaljhandelen viser en svak stigning fra sommeren 2016.Konsensus ventet en nedgang på 0,1 prosent mens DNB Markets forventet en oppgang på 0,3 prosent.- Tallene er fortsatt i tråd med en relativt flat trend, og bør ikke ha noen vesentlig betydning for Norges Banks vurderinger og dermed heller ikke for markedene. Men merk at påskens plassering skaper usikkerhet om tallene, skriver Kyrre Aamdal i en oppdatering fra DNB Markets.- Internettsalg, salg på bensinstasjonene og dagligvarebutikkene hadde en økning i omsetningsvolumet fra februar til mars i år. Det samme gjelder bokhandlere, mens de fleste andre bransjer hadde en nedgang i omsetningsvolumet i denne perioden. Ikke så rart om påsken bidrar til økt omsetning fra bensinstasjonene, avslutter Aamdal.