Ekspert: – Dataangrepet er «barnemat» sammenlignet med hva som kan komme

Det massive dataangrepet er «barnemat» sammenlignet med hva som kan komme i fremtiden, mener datasikkerhetsekspert, som frykter angrep mot atomkraftverk. 

Hacking. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix

– Dette er ikke alvorlige greier ennå. Hva hvis det samme skjedde med ti atomkraftverk, og de ønsker å stenge ned elektrisitetsnettet? Hva hvis dette skjedde med en demning eller en bro? sier Ori Eisen i selskapet Truson.– Det er ingen grense, i morgen kan det gjøres med 100 millioner datamaskiner, sier Eisen med henvisning til hvor mange datamaskiner som blir angrepet.Dataangrepet som begynte fredag, er meldt å ha rammet nærmere 100 land. Ifølge en analytiker i Bitdefender er over 170.000 datamaskiner i 120 land rammet.(©NTB)