Drone av typen Phantom 2 Vision, med kamera. Droner er svært populære blant folk som liker å ta bilder fra høyden, men ikke alle har tillatelsen som trengs til å bevege seg i luftrommet. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix

Kinesisk nettbutikk vil bruke drone til varetransport

Kinas største nettbutikk skal utvikle en drone som kan frakte 1 tonn med varer over lange distanser.

– Vi ser for oss et nettverk der det vil være mulig å transportere varer på en effektiv måte mellom byer, og til og med mellom provinser, i framtiden, sier logistikksjef Wang Zhenhui i netthandelselskapet JD.com.I første omgang skal JD.com etablere et dronenettverk som skal dekke en radius på 300 kilometer i provinsen Shaanxi nord i landet. Der skal det etableres dronesentraler som sender ut droner med varer til forbrukere. Dronene skal også brukes til å frakte produkter fra gårder til byene.I første omgang skal mindre droner settes i drift i november i år, heter det i kunngjøringen mandag.I dag finnes det droner som kan bære med seg last på flere hundre kilo, men så mye som 1 tonn er mer enn mesteparten av dagens droner kan klare.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også