Microsoft: Amerikanske myndigheter har noe av skylden

Microsoft legger noe av skylden for det verdensomspennende dataangrepet på myndighetene i USA, fordi de lagrer software-koder som kan bli brukt av hackere.

Microsofts toppadvokat Brad Smith skylder på amerikansk etterretning som Central Intelligence Agency (CIA) og National Security Agency (NSA) for å samle på alle disse kodene. Eksperter på cyberkriminalitet sier hackerne som står bak «ransoware»-viruset utnyttet en sårbarhet som tidligere var avslørt av NSA.– For å sammenligne scenarioer med konvensjonelle våpen, ville det vært det samme som at noen stjal det amerikanske militærets Tomahawk-missiler, sier Smith.– Regjeringer verden over må betrakte og se dette som en oppvekker.Smith ber myndigheter som oppdager slike sårbarheter om å melde fra til software-selskaper i stedet for «å lagre, selge eller utnytte dem».Dataangrepet som inntraff fredag har rammet minst 200.000 maskiner i 150 land. Angrepet er trolig spredd via hull i brannmuren og ikke gjennom epost.(©NTB)


Les også