<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mye russebråk

En russ endte på legevakta med mulig brukket nese etter slåsskamp mellom flere russ i Oslo. Flere steder i landet melder politiet om russebråk natt til fredag.

    Publisert 12. mai 2017 kl. 06.37
    Oppdatert 12. mai 2017 klokken 06.40
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 256 ord

    I 5-tiden fredag morgen arbeidet politiet med å få oversikt over hva som egentlig hadde skjedd på Grefsenkollen i Oslo:– Vi prøver å få oversikt over hvem som gjorde hva, men foreløpig vet vi bare at det var fem busser der, et ukjent antall russ og at det ble slåssing. I hvert fall en har blitt sendt til legevakten, med mulig brukket nese, sier operasjonsleder Marita Aune ved Oslo politidistrikt til NTB.– Det har vært mange meldinger om russen i natt, med flere ansamlinger og småamper stemning. I tillegg strømmer det på med meldinger og klager, jevnt og trutt. Mange klager på støy og bråk, sier Aune.Til slutt måtte Oslo-politiet krype til korset og la ut melding om at det var så mange klager at de ikke klarte å følge opp alt.– Vi prøver å gjøre det, men vi har andre ting å ta oss av også, sier Aune.OrdensjobbAv de større operasjonene var utrykningen til politiet i Buskerud som måtte avslutte en russefest på Follestad industriområde i Åros, der om lag 30 russebusser og 300 russ var på stedet. Også her ble det meldt om slåssing og høy musikk. I Vestby melder politiet om bortvising av tre russebusser, også det etter slåsskamper.Follo-politiet måtte hjelpe overstadig beruset russ hjem og i Bærum rykket politiet ut for å ordne opp da det samlet seg mye russ ved Kadettangen. De hadde blant annet sperret veien under E18-broen, med tre russebusser.I Troms førte flere klager på høy musikk fra beboere til at tre russebiler ble bortvist fra Pyramiden i Tromsdalen.