Nordmenn kjøper mindre fisk

I fjor falt salget av fersk fiskefilet i Norge med 23 prosent, sammenlignet med 2015. I årets første kvartal har salget falt 42 prosent, sammenlignet med 2016.

Foto: Finansavisen

For fiskeprodukter som helhet er salget ned 15 prosent i årets tre første måneder. Tallene får Norges sjømatråd til å slå alarm, skriver VG.– Dette er alvorlig. Vi ser nå en forsterket nedgangstrend som vi må ta på alvor, sier direktør Renete Larsen.Hun etterlyser innsats fra myndigheter, dagligvarebransje og næring. Larsen mener pris er en hovedårsak til at folk dropper fisk, som har økt i snitt 6 prosent fra første kvartal 2016 til samme periode i år. Snittprisen på laks har for eksempel økt 30 prosent, fra 55,56 kroner i januar 2016 til 72,37 kroner i samme måned i år.I tillegg mener Larsen at sjømat ikke eksponeres nok i reklame og butikk, men der er blant annet Norgesgruppen uenig. De hevder deres kjeder har opprettholdt plass og kampanjetrykk tross fallende volum, og mener prisøkningen er grunnen til kundeflukten.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker