<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norske myndigheter i møte om reketråler i Murmansk

Organisasjonen Fiskebåt orienterte fredag Utenriksdepartementet og Næring- og fiskeridepartementet om situasjonen til reketråleren som holdes i Murmansk.

    Publisert 20. mai 2017 kl. 10.19
    Oppdatert 20. mai 2017 klokken 10.39
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 132 ord
    Reketråler: Foto: Scanpix

    Den norske reketråleren Remøy holdes i Murmansk av russisk kystvakt. I en uttalelse etter møtet skriver UD at saken er under behandling i det russiske rettsvesenet, og at norske myndigheter følger saken nøye, ifølge NRK .– Utenriksdepartementet og generalkonsulatet i Murmansk vil fortsette å gi rederiet og mannskapet konsulær bistand, skriver pressetalsperson Astrid Sehl i en epost til kanalen.Fiskebåt, en interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for den norske havgående flåten, ba under møtet fredag om hjelp fra departementet til å løse situasjonen.Fartøyet Remøy, med 17 personer ombord, ble stoppet i et kontrollpunkt av kystvakten og fraktet til Murmansk 10. mai etter trøbbel med lisensen i russisk sone. Russland krever 90 millioner kroner i kausjon, og Fiskeridirektoratet har vedgått at de ved en feil ikke krysset av for rekefiske for reketråleren Remøys søknad til russiske myndigheter, ifølge NRK.(©NTB)