Kyrre Knudsen, seniorøkonom i SpareBank 1 SR-Bank Iván Kverme/Finansavisen

Optimisme blant bedrifter i Rogaland

Det har skjedd et stemningsskifte blant bedrifter i Rogaland, viser en ny konjunkturrapport. Bedrifter i oljefylket ser lyst på fremtiden.

600 bedrifter på Sørvestlandet har deltatt i undersøkelsen som er laget for Sparebank 1 SR-Bank. Funnene i undersøkelsen var oppsiktsvekkende, synes sjeføkonom Kyrre M. Knudsen i SR-Bank.– Det viser et markant skifte. Vi ble veldig overrasket. Vi måtte ta en fot i bakken og dobbeltsjekke, sier sjeføkonom Kyrre. M. Knudsen i SR-Bank til Dagens Næringsliv.Rogaland er fylket der optimismen øker mest. Også de mest oljeavhengige bedriftene i undersøkelsen tror på økt omsetning, bedret ordrereserve og oppgang i lønnsomheten det neste året, ifølge undersøkelsen som er laget av TNS Gallup.Knudsen mener dette kan tilsi en økt sysselsetting på mellom 5.000 og 10.000 årsverk i Rogaland de neste tolv månedene.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også