Preem kjøper YX Norge-virksomhet

Preem kjøper YX Norge sin bulkvirksomhet.

Diesel delivery Hans Berggren

Preem kjøper YX Norge sin bulkvirksomhet i Norge. Avtalen omfatter drivstoffvolum på cirka 200.000 kbm. Preem fordobler dermed sitt totale salgsvolum i Norge til cirka 400.000 kbm pr år. Oppkjøpet består også av 600 kunder der ca 15 er forhandlere.Gjennom oppkjøpet kan Preem håndtere landsdekkende leveranser i Norge og selskapet intensiverer nå virksomheten rettet mot forhandlere og tung transport på det norske markedet.- Norge står ovenfor et grønt drivstoffskifte og Preem vil være en ledende aktør i omstillingen mot et mer bærekraftig samfunn i Norge. Vår styrke som er å produsere og distribuere fornybart drivstoff kommer til å gi oss gode muligheter til å lykkes i Norge, sier konsernsjef Petter Holland i Preem i en pressemelding. Preem kommer til å tilby to bærekraftige produkter under eget varemerke på det norske markedet; Preem Evolution Diesel med ca 20 prosent fornybart innhold i 2017 og HVO 100.-YX Norge har et godt kortsamarbeid med Preem fra før, og vi markedsfører og selger Preem Evolution Diesel i Norge. Det er nå logisk for oss å overlate videreutviklingen av vår bulkvirksomhet til Sveriges største drivstoffselskap, med vekstambisjoner i Norge. YX Norge skal være den beste samarbeidspartneren for bensinforhandlere som eier og driver sin stasjon selv, og dette salget er et ledd i å ytterligere styrke vårt fokus på vår forretningside, sier Thor Kristian Korsvold, Daglig leder i YX Norge AS.For store forretningskunder med virksomheter både i Norge og Sverige betyr oppkjøpet at de nå kan kjøpe drivstoff direkte fra Preem i begge land. Preem har allerede fra høsten 2016 et kort og drivstoffsamarbeid med YX-Norge.