Q-meieriene vil ta over melkeleveranser når Tine flagger ut

Når Tine flytter deler av produksjonen av Jarlsberg-ost til Irland, øker melkeoverskuddet. Q-meieriene ønsker å ta over melken.

Ifølge Dagens Næringsliv har Q-meieriene, som er eid av Kavlifondet, en tomt på Jæren der de håper å reise et stormeieri som kan ta seg av deler av melkeoverskuddet.– Kavli og Q er norskeide selskaper som vil satse hvis vi får konkurransefremmende tiltak. Vi har fått fram flere bestselgere, men vi må bli større for å gi Tine reell konkurranse, sier styreleder Karl Johan Ingvaldsen.Tine hilser initiativet velkommen.– Q-meieriene kjøper jo allerede mange millioner liter melk av Tine Råvare i dag så det er bare positivt om de ønsker mer melk og styrker norsk melks konkurransekraft, sier Tines kommunikasjonsdirektør Lars Galtung.(©NTB)


Les også