Tidligere Telenor-bygg blir boliger

Base Property og Norwegian Property har inngått en samarbeidsavtale for utvikling av eiendommen Forusbeen 35 på Forus utenfor Stavanger.

Planen til selskapene er å bygge boliger og leiligheter til familier, seniorboliger, utleieleiligheter og naturlig tilhørende servicetjenester som dagligvarebutikk, opplyses det. Videre opplyses det at det skal komme kontorarealer tilrettelagt for neste generasjons arbeidsplasser.Det legges til grunn en grønn og miljømessig profil hvor smartteknologi skal utnyttes der det er hensiktsmessig, heter det i en pressemelding fra Forus-samarbeidet. Før planene kan realiseres skal eiendommen på 23 mål omreguleres.Når omreguleringen er i boks, er partene enige om en felles prosjektgjennomføring med likt fordelt eierskap.– Det kan bli rundt 250 boliger og et utbyggingsvolum på 38.000 kvadratmeter, sier konsernsjef Alfred Ydstebø i Base Gruppen i pressemeldingen. I tillegg til å ha huset Telenor, har bygget også vært hovedkontoret til BP i Norge. Bygget ble bygget i to faser, i henholdsvis 1986 og 1990.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også