Ap misfornøyd med NRK-forslag

Arbeiderpartiet er negative til forslaget om en personlig NRK-avgift, og vil heller endre dagens lisens til en husstandsavgift.

Arild Grande i Ap påpeker at en husstandsavgift har flere likhetstrekk med dagens lisensordning og med abonnementer på andre medier som strømmetjenester og aviser, skriver Klassekampen.Sammen med Senterpartiet er Ap det eneste partiet som ikke stiller seg bak forslaget fra kulturkomiteen på Stortinget om et «personlig bidrag», en inntektsbasert avgift som skal betales av alle voksne nordmenn. Grande frykter det kan gi uheldig utslag for store husholdninger.– Vi er bekymret for hva dette forslaget kan innebære for familiers økonomi. En familie med to voksne, arbeidende barn i huset risikerer å måtte betale fire ganger «bidrag» for samme husholdning, sier Grande.Høyres Svein Harberg beskylder motparten for svartmaling og sier kulturkomiteen har lagt til grunn at ordningen skal ha sosial profil og gjerne en øvre grense for familier og aleneforsørgere.(©NTB)