Deler ut én milliard til forskning

Forskningsrådet sprøyter inn én milliard kroner i laboratorier og utstyr. 

Forsker holder opp plastbeholder - Foto: AP
Næringsliv

– Vi holder trykket oppe i finansieringen av forskningsinfrastruktur. Dette er avgjørende for å gi næringslivet et konkurransefortrinn og for å gjøre det mulig for forskningsmiljøene å hevde seg helt i toppen internasjonalt, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en pressemelding, gjengitt av Universitetsavisa.Årets tildeling er den femte i satsingen på forskningsinfrastruktur. Pengene blir delt ut annethvert år. Totalt var det 92 prosjekter som søkte om et samlet beløp på 5,7 milliarder kroner, skriver Adresseavisen.SINTEF får tilskudd til fire prosjekter, NTNU tre, UNINETT to, samt Papir- og fiberinstituttet får til ett. Samtlige holder til i Trondheim. Midlene de får, utgjør omtrent halvparten av Forskningsrådets milliardstøtte.19 prosjekter er plukket ut. Tolv av dem er prosjekter som ikke har mottatt midler fra Forskningsrådet tidligere.(©NTB)

forskning
forskningsrådet
torbjørn røe isaksen
sintef
ntnu